Росія придумала, куди краще прилаштувати "Укрзалізницю"

Понеділок, 11 червня 2007, 18:55

Міністр транспорту Росії Ігор Левітін вважає неможливим реформування української залізничної галузі без акціонування Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

"Іншого шляху немає. При цьому інфраструктура повинна належати державі, оскільки є негативний досвід (світовий) її передачі в приватні руки", - сказав Левитін в інтерв'ю "Инвестгазете", опублікованому в понеділок.

На його думку, країнам СНД необхідно синхронізувати процес реформування залізничних галузей.

"Ми в цьому питанні йдемо нарізно. Росія кілька років назад приступила до реструктуризації "Російських залізниць", Казахстан у цьому питанні вже давно пішов уперед, а Україні ще навіть не приступили. Важливо зрозуміти, що наші країни визначають частину транспортної інфраструктури Євразії, а ми замість того, щоб йти в ногу у своєму розвитку, зовсім не синхронізуємо свої дії", - підкреслив Левітін.

Міністр транспорту РФ думає, що стримуючим фактором для реформування української залізничної галузі є політичні протистояння.

"До цього процесу необхідно приступати в умовах політичної стабільності. "Укрзалізниця" з її активами завжди розглядалася як підприємство, яким можна керувати у своїх інтересах. Ділитися залізницею ніхто не хоче", - відзначив Левітін.

Як повідомлялося, у 2006 році "Укразалізниця" скоротила чистий прибуток на 57% у порівнянні з 2005 роком - з 1,62 млрд грн до 0,7 млрд грн. Її доходи зросли на 15% - до 22 млрд грн.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...