Ющенко просить Януковича допомогти йому бути почутим

Понеділок, 11 червня 2007, 19:13

Президент Віктор Ющенко просить прем’єр-міністра вжити відповідних заходів для поновлення трансляції програм Українського радіо на середніх хвилях і поінформувати про результати.

Про це йдеться в листі президента до прем’єр-міністра Віктора Януковича з приводу ситуації, яка склалася внаслідок істотного скорочення коштів на поширення програм Національної радіокомпанії України.

"При зростанні тарифів на трансляцію майже в 1,3 раза обсяги фінансування Українського радіо скоротилися на чверть. У результаті очікується відносне скорочення обсягів поширення програм радіокомпанії на 40 відсотків", – йдеться в листі глави держави.

Як зазначає президент, вже в березні 2007 року через скорочення бюджетних асигнувань на трансляцію програм припинено мовлення Українського радіо на середніх хвилях у деяких областях України, передусім у прикордонних, гірських регіонах, а також АР Крим, про що свідчать звернення обласних державних адміністрацій, громадських організацій та радіослухачів.

Крім того, переконаний Ющенко, така перспектива неминуче призведе до перерозподілу частотних присвоєнь на міжнародному рівні та втрати нашою державою не лише радіочастотного ресурсу, а й можливості налагодити цифрове мовлення у цьому діапазоні.

Як відомо, щосуботи президент робить радіо звернення до народу на УР-1.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News