Адвокат родини Кушнарьова говорить про його вбивство

Понеділок, 11 червня 2007, 19:50

Харківський адвокат В’ячеслав Стовба заявив, що вважає загибель депутата Євгена Кушнарьова вбивством, одночасно зазначивши, що він утримується від кінцевих висновків у цій кримінальній справі.

Свою заяву Стовба зробив в понеділок у Харкові на прес-конференції "Стан слідства у справі в зв`язку з убивством Кушнарьова", повідомляє УНІАН.

Стовба повідомив, що виступає адвокатом постраждалої сторони, котру представляють донька та син Кушарьова, і що на сьогодні кримінальна справа за фактом убивства Кушнарьова знаходиться в стадії розслідування.

За словами адвоката, він змушений виступити після того, як прокурор Харківської області Василь Синчук висловив думку, що Кушнарьов загинув від кулі, яка зрикошетила.

"Я сьогодні говорю про вбивство Євгена Кушнарьова. На сьогодні я заявляю про це, оскільки неможливо вважати достовірно встановленим місце, де було здійснене смертельне поранення, немає достовірних даних про те, скільки було учасників цієї події, і у мене є сумніви щодо часу поранення Євгена Кушнарьова", - сказав Стовба.

Він при цьому додав, що "ще не встановлена об`єктивно ситуація: хто стріляв, як стріляв", невідомий "механізм смертельного поранення", а "вина, того, хто стріляв, і мотиви, які спонукали до такої стрілянини, досі не доведені".

Тому, наголосив адвокат, він піддає сумніву "і місце злочину, і час смертельного поранення, і обставину, при якій був поранений Кушнарьов, і особу обвинувачуваного, і механізм поранення Євгена Петровича".

При цьому Стовба зауважив, що вважає прокурора Синчука, а також групу слідчих, високими професіоналами і повністю довіряє "органам розслідування".

За словами Стовби, потерпіла сторона "не вважає достовірним, що відомі всі учасники події, і здивований тим, що "і учасники, і свідки об`єднані в одній особі", і цей фактор, на його думку, є "особливістю цієї справи".

Адвокат повідомив, що для встановлення повнішої та об`єктивнішої картини подій, які сталася 16 січня, на вимогу постраждалої сторони нині проводиться моніторинг місцевості, де сталося вбивство, а також моніторинг засобів зв`язку.

"Слідство ще незавершене, - ще раз сказав наприкінці прес-конференції Стовба і всім порадив утримуватися від поспішних висновків стосовно цієї справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...