Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дав Януковичу збільшити повноваження Цушка

Понеділок, 11 червня 2007, 20:35

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови щодо контролю та забезпечення діяльності органів та підрозділів МВС та направив відповідне подання до Конституційного суду.

Про відповідний указ Ющенка в понеділок повідомляє прес-служба президента.

"Зазначеною постановою Кабміну обмежено конституційні повноваження президента щодо забезпечення національної безпеки, керівництва у сферах національної безпеки, передбачені пунктами 1 та 17 частини першої статті 106 Конституції України", - зазначається в указі.

Президент також в указі зазначає, що Кабмін своєю постановою проігнорував указ президента щодо перепідпорядкування внутрішніх військ президенту, чим "порушив наведені норми Конституції та законів, за якими правовою основою діяльності внутрішніх військ є, в тому числі, укази президента.

Також в указі зазначається, що постанова уряду суперечить Конституції, якою встановлено, що укази президента, видані на основі та на виконання Конституції і законів України, є обов'язковими до виконання, та іншої частини, яка зобов'язує Кабмін керуватися у своїй діяльності указами президента.

Також в указі зазначається, що доручення главі МВС "запровадити посилений режим охорони адміністративних будинків", яке міститься в постанові, "надано Кабміном з перевищенням повноважень, оскільки питання щодо охорони державних об'єктів та держохороною регулюється законом про держохорону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування