Луценко очолить блок НСНУ

Вівторок, 12 червня 2007, 08:52

Виборчий список майбутнього блоку "Народна самооборона – Наша Україна" очолить Юрій Луценко.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", переговори зі створення виборчого блоку за участю Народного союзу "Наша Україна", блоку "Народна самооборона Юрія Луценка" і блоку "Рух – Українська правиця" знаходяться на завершальній стадії.

Найближчими днями лідери політичних сил зберуться на останню зустріч, за підсумками якої буде підписано угоду про створення єдиного блоку.

Водночас, уже відомо, що другим номером списку стане лідер НСНУ В'ячеслав Кириленко, третім – міністр оборони Анатолій Гриценко, четвертим – міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Кандидатура п'ятого номера остаточно не визначена, але існує імовірність того, що ним буде депутат Микола Катеринчук. Крім того, лідери всіх політичних партій, які входять у блок, будуть у десятці списку.

За інформацією видання, корективи в остаточний варіант списку може внести президент Віктор Ющенко.

За словами джерел видання, існує негласна квота президента - 10%. За різними версіями, наближені до Ющенка кандидати в депутати можуть бути включені в список за рахунок квоти "Самооборони" і "Правиці" (по 5% від кожної сили).

Між тим, учасники блоку вже домовилися про розподіл квот.

За останньою інформацією, майже половина кандидатів у депутати від блоку будуть представниками "Самооборони" і "Правиці".

Соратникам Луценко буде виділено 25% місць у списку, а націонал-демократам – 21%. НСНУ в підсумку одержить решту 54% місць.

Між тим, "Правиця" не до кінця згодна з виділеною їй квотою. Найбільші претензії висловлює "Народний рух", лідери якого вимагають виділити їм стільки ж місць у прохідній частині списку, скільки й у блоці "Наша Україна" зразка 2006 року.

Крім того, існує імовірність, що до блоку може приєднатися також Конгрес українських націоналістів на чолі з Олексієм Івченко, хоча представники всіх трьох суб'єктів майбутнього об'єднання дуже скептично ставляться до такої перспективи.

Видання зазначає, що у майбутньому уряді "Самооборона" претендує на силовий блок. Зокрема, Луценко вимагає після виборів призначити на посаду генпрокурора колишнього главу українського відділення Інтерполу Кирила Куликова, а на посаду глави МВС колишнього главу Дніпропетровського УМВС Олександра Бобильова.

Крім того, за інформацією видання, обговорюються міністерські портфелі для Давида Жванії (посада глави Міністерства з реформування) і для Миколи Катеринчука (Мін'юст).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...