Екс-пасинок Фірташа намагався втекти до Ізраїлю. У жіночому одязі?

Вівторок, 12 червня 2007, 11:18

Власник спортивного BMW М6 Сергій Калиновський, у ДТП із яким загинули двоє людей, незважаючи на підписку про невиїзд, спробував у понеділок на чартері вилетіти до Ізраїлю.

Про це заявив начальник столичного міліцейського ДГЗ Володимир Поліщук, пише газета "Сегодня".

Спроба втечі сталася в аеропорту "Жуляни", звідки зазвичай відправляються тільки внутрішні рейси.

"Імовірно, хлопець розраховував, що його будуть шукати в "Борисполі", але ніяк не в дрібному аеропорту. До речі, за однією з версій, Калиновський був переодягнений, як колись Олександр Керенський, у жіночий одяг. Але в міліції заявили, що це просто чутка", - відзначає видання.

У понеділок після спроби втечі в Шевченківському суді вирішувалося питання про заміну підписки на арешт. Весь день сам Калиновський знаходився під посиленою охороною (і міліції, і своєї власної) у приватній клініці в Медмістечку.

За словами адвоката Ігоря Лодяного, у його клієнта черепно-мозкова травма і кілька переломів, і "взагалі нібито нікуди він і не тікав".

Водночас Поліщук відзначив, що Калиновський близько 8 години ранку в аеропорті "Жуляни" намагався пройти прикордонний контроль: "Ми ще раніше розіслали орієнтування на вокзали й аеропорти про те, що ця людина знаходиться на підписці про невиїзд і у випадку, якщо він спробує виїхати за межі Києва, його потрібно затримати".

Відразу в "Жуляни" були викликані слідчі, що розслідують ДТП. Калиновський намагався вилетіти до Тель-Авіву чартером, літак був зафрахтований для перевезення "неповнолітньої дитини на лікування".

Коли люди, що супроводжують Калиновського, побачили міліцію - вони відразу викликали "швидку", на якій його терміново відвезли назад у клініку.

Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду Києва про обрання Калиновському запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд і направив справу на новий розгляд.

Тепер, якщо суд прийме сторону правоохоронців, що наполягають на арешті, Калиновського можуть відправити до СІЗО.

Як відомо, аварія сталася 30 травня, близько п'ятої години ранку. "BMW М6", за кермом якого був Калиновський, врізався у припарковані "Жигулі" на бульварі Шевченка, 23.

Пасажир "Жигулів", службовець внутрішніх військ, загинув на місці. У нього залишилася дружина і маленька дочка. З Калиновським у машині їхала його 25-річна подруга. Вона вмерла через три дні в лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування