Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Папієв зібрався впритул стимулювати народжуваність

Вівторок, 12 червня 2007, 11:32

Міністерство праці розробляє заходи для стимулювання народжуваності, які планується ввести з 2008 року.

Так міністерство пропонує знову підвищити розмір допомоги при народженні дитини, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

При цьому планується ввести диференціацію виплат, щоб стимулювати народження не тільки першої дитини, але і наступних, щораз виплачуючи більше.

Зараз допомога складає 8,5 тис. грн. З них 3,5 тис. грн. виплачується відразу після народження дитини, а далі по 425 грн. щомісяця протягом року.

Істотні пільги можуть одержати багатодітні родини.

"Ми плануємо, щоб ті родини, у яких народилася третя дитина, могли одержати безпроцентний кредит на придбання житла, а ті родини, у яких народилася четверта дитина, позачергово одержували соціальне житло з розрахунку 17 кв. м на одного члена родини", - відзначив міністр праці і соцполітики Михайло Папієв.

За його словами, ці пільги одержать і ті родини, у яких дітей усиновили або взяли під опіку.

"Українці — вимираюча нація. Щорічно ми втрачаємо 780 тис. громадян, а народжується 415-425 тис. дітей",— відзначив Папиев.

У той же час, за словами члена парламентського комітету з питань соцполітики Василя Хари, у Раді вже зареєстрований законопроект, що передбачає збільшення допомоги при народженні кожної наступної дитини на 20-30%.

Сам депутат вважає, що "одноразову допомогу збільшувати не потрібно, потрібно збільшувати щомісячну допомогу по відходу за дитиною до трьох років".

За його оцінками, на реалізацію планів по підвищенню народжуваності в держбюджеті на 2008 р. варто вишукати 1,5-2 млрд. грн., з них допомога при народженні дітей (з урахуванням наростання виплат) може скласти 1 млрд. грн.

Раніше Папієв виступав за дозвіл звільняти вагітних жінок у випадку порушення ними трудового законодавства. Однак пізніше відмовився від цієї ідеї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування