Віце-прем'єр, при якому "бомбили" житлові будинки і літаки, лякає громадянською війною

Вівторок, 12 червня 2007, 13:42

Віце-прем'єр-міністр Олександр Кузьмук вважає, що політична криза в Україні ще не вирішена і країна знаходиться на межі громадянського протистояння.

"Україна ще не вийшла з кризи і стоїть на межі", - заявив Кузьмук на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що не перевищує гостроту внутрішньої політичної ситуації і судить про неї зі свого досвіду: "У мене багато досвіду, я вже працюю в шостому уряді і при всіх гострих ситуаціях стояв не збоку, а був у центрі подій".

Також Кузьмук заявив, що президент Віктор Ющенко своїми указами про перепідпорядкування внутрішніх військ поставив їх на межі порушення закону.

"Трьома цими указами внутрішні війська поставлені у вкрай небезпечне положення... Складне становище внутрішніх військ полягає в тому, що вони (знаходяться) на межі порушення закону", - пояснив віце-прем'єр.

Кузьмук підкреслив, що відповідно до указів внутрішні війська не є правоохоронними органами.

"В указі президента стверджується, що вони є військовим формуванням, що я, як людина, що знає українські закони, не можу сприйняти, оскільки військове формування, відповідно до українського законодавства, призначене для відбиття агресії", - відзначив він.

При цьому Кузьмук заявив, що в п'ятницю зустрінеться з командувачем внутрішніми військами Олександром Кіхтенком, а також керівництвом МВС для обговорення ситуації в країні, зокрема з внутрішніми військами.

Крім того віце-прем'єр заявив про те, що винятково присутність міністра внутрішніх справ Василя Цушка в ході подій навколо Генеральної прокуратури 24 травня унеможливило кровопролиття.

"Якби не було Цушка, з "Беркутом", я не виключаю, могла б бути кров. Присутність міністра це унеможливила", - сказав Кузьмук.

Також на прес-конференції віце-прем'єр відзначив, що позиція України по розміщенню ПРО в Чехії і Польщі повинна бути напрацьована найближчим часом на засіданні РНБО.

"Що стосується позиції України по протиракетній обороні, час експертного обговорення вже минув, і ми чекаємо, що найближчим часом буде напрацьована єдина позиція з урахуванням національних інтересів", - додав Кузьмук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування