Коаліція в ЦВК знову намагається улаштувати бунт на кораблі?

Вівторок, 12 червня 2007, 14:15

П'ять членів Центральної виборчої комісії, призначені парламентом за квотою коаліції, ініціюють проведення у вівторок засідання комісії для колегіального розгляду питання про закріплення членів ЦВК за регіонами.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у вівторок член ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, відповідне повідомлення подане голові ЦВК Володимиру Шаповалові, що поставив на ньому оцінку "для ознайомлення і реагування відповідно до чинного законодавства", призначену апаратові і членам комісії, а також прес-службі.

Охендовський також повідомив, що крім питання про закріплення членів ЦВК за регіонами на засіданні планується розглянути питання про звернення до президента Віктора Ющенка і голови Верховної Ради щодо можливості проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня.

Зокрема, за його словами, у документі пропонується звернути увагу керівництва країни на деякі питання, що можуть виникнути в процесі підготовки і проведення цих виборів.

Він також заявив, що якщо засідання ЦВК у вівторок знову не відбудеться, то члени комісії, призначені за квотою коаліції, будуть ініціювати його проведення наступного дня. "Чим довше не буде проводитися засідання, тим більше поточних питань буде накопичуватися", - підкреслив член ЦВК.

При цьому він підкреслив, що члени ЦВК від коаліції не хочуть конфронтації усередині комісії, і вони готові взяти участь у засіданні комісії, що буде ініційоване членами ЦВК від опозиції.

Відповідаючи на питання, чи мають намір 5 членів ЦВК піднімати на засіданні питання про реєстрацію наступних за списком кандидатів замість народних депутатів, чиї повноваження достроково припинені, Охендовський заявив, що поки ніяких документів по цьому питанню не підготовлено.

Разом з тим, він не виключив, що в ході засідання хто-небудь із членів комісії може запропонувати розглянути це питання, оскільки це передбачено законодавством і регламентом ЦВК.

Однак рішення в такому випадку ЦВК буде приймати колегіально, підкреслив він.

Як повідомлялося, у понеділок 5 членів ЦИК (Михайло Охендовський, Тетяна Лукаш, Юрій Данилевський, Олександр Шелестов і Тамара Астахова) ініціювали проведення засідання комісії з питання про закріплення членів комісії за регіонами.

Однак голова ЦВК відмовив їм.

Шаповал у свою чергу вважає, що вчинив відповідно до законодавчих норм. За його словами, з восьми членів ЦВК від коаліції п'ять осіб згодні з запропонованим ним порядком закріплення членів комісії за регіонами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...