Турчинов пояснює, що бютівці не зобов'язані танцювати та співати для Мороза

Вівторок, 12 червня 2007, 16:47

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що складання депутатами своїх мандатів не залежить від зачитання відповідних заяв на пленарному засіданні Верховної Ради.

Про це він сказав у вівторок в інтерв'ю журналістам, повідомляє прес-служба блоку.

"Воно не залежить від того, оголошує він ці заяви на засіданнях Верховної Ради чи не оголошує. Воно не залежить від тих образ і тих нісенітниць, які розповідають на своїх прес-конференціях в будинку, де раніше працювала Верховна Рада", - зазначив Турчинов.

Реклама:

Він пояснив, що відповідно до 81 статті Конституції мандат депутата припиняється у випадку, коли він свідомо пише заяву про вихід з фракції, в момент прийняття відповідного рішення з'їздом.

"Саме вищий орган, відповідно до якого він балотувався в народні депутати, має право приймати рішення щодо припинення його повноважень", - наголосив Турчинов.

"Ні заяви Мороза, ні якісь там апаратні іграшки, ні навіть трудові книжки не впливають на припинення депутатом своїх повноважень", - додав він.

ВІДЕО ДНЯ

Турчинов нагадав, що 2 червня відбулися міжпартійні з'їзди БЮТ і блоку "Наша України", на яких були припинені повноваження народних депутатів.

"Відповідно до цього з'їзду будь-які інші рішення Верховної Ради, які приймалися вже наступного тижня, що там депутат повинен особисто підбігти до Мороза, щось станцювати, щось заспівати, щось ще розказати, вони не мають жодного сенсу", - сказав він.

"Тобто Верховна Рада відповідно до Конституції з 2 червня не є повноважною", - наголосив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування