Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович офіційно попередив американців, що нічого Ющенку не винен

Вівторок, 12 червня 2007, 18:09

 Прем'єр-міністр Віктор Янукович наполягає на тому, щоб уряд виконав свої зобов'язання, передбачені загальною заявою президента, прем'єра і глави Верховної Ради.

 Про це він сказав під час зустрічі з екс-послом США в Україні Стивеном Пайфером і нинішнім послом США в Україні Вільямом Тейлором, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, зазначив Янукович, урядом підготовлено необхідні зміни до бюджету щодо фінансування дострокових парламентських виборів.

Парламентом прийнято закони для проведення чесних і демократичних виборів.

Залишились зобов'язання, взяті на себе опозицією, щодо складання депутатських повноважень 151 народним обранцем, лише за цієї умови можливі дострокові вибори, - зауважив Янукович.

"Без проходження процесу складання повноважень не може бути дострокових виборів", - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, якщо представники опозиції не виконають своїх зобов'язань в контексті заяви президента, голови Верховної Ради та прем'єра і не складуть повноважень, вони підведуть не лише свої політичні сили, але й президента.

Хоча підстав для переобрання Верховної Ради немає, зазначив Янукович, в умовах політичного протистояння проведення чесних і прозорих виборів у відповідності до законодавства може бути одним з варіантів виходу з кризи.

За словами прем'єра, політична криза в Україні стала іспитом на зрілість для влади.

Стівен Пайфер привітав компроміс, досягнутий заявою керівників України. Водночас він зауважив, що політичне протистояння в Україні шкодить її іміджу на міжнародній арені.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування