Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада суддів і Рада юстиції почали гризти один одному горлянки

Вівторок, 12 червня 2007, 19:00

Рада суддів України на засіданні у вівторок ухвалила рішення про проведення 26 червня цього року в Києві позачергового 8-го з'їзду суддів.

На позачерговому з'їзді планується розглянути питання про стан дотримання законодавства щодо незалежності судової системи, дисциплінарної практики Вищої ради юстиції щодо суддів, звіт членів Вищої ради юстиції, обраних від суддівського корпусу.

За словами голови Ради суддів Петра Пилипчука, до такого надзвичайного кроку суддів спонукало незабезпечення державою гарантій незалежної судової влади, системне безпрецедентне втручання в її діяльність представників інших гілок влади.

Крім того, на засіданні Рада суддів розглянула пропозицію ВРЮ щодо проведення "круглого столу" з питань призначення суддів на адміністративні посади.

Рада суддів рекомендувала суддівському корпусу утриматися від участі в "круглому столі", повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Верховного суду.

Таку позицію учасники засідання пояснили тим, що призначення суддів на адміністративні посади законодавці повинні були врегулювати не підзаконним актом (постановою), а ухваленням змін до чинного законодавства.

Крім того, Рада суддів вирішила розглянути на засіданні у вівторок подання голови Верховного суду Василя Онопенка щодо призначення більше 30 суддів на адміністративні посади в місцевих судах.

У свою чергу Вища рада юстиції схвильована відмовою Ради суддів брати участь у "круглому столі" для вирішення проблемних питань щодо порядку призначення суддів на адміністративні посади і звільнення з них.

Про це заявила голова Вищої ради юстиції Лідія Ізовітова, повідомляє прес-служба ВРЮ.

"Ми звернулися до президента України, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра, Ради суддів України і ради суддів спеціалізованих судів із пропозицією провести "круглий стіл" 13 червня 2007 року. Рада суддів сьогодні відхилила нашу пропозицію, а тому проведення "круглого столу" для пошуку компромісу для вирішення проблемних питань стало недоцільним", - підкреслила Ізовітова.

Як відомо, раніше Верховна Рада ухвалила постанову, згідно з якою голови і заступники голів судів загальної юрисдикції призначаються на посади і звільняються з них Вищою радою юстиції на підставі рекомендації Ради суддів України.

У свою чергу Рада суддів узяла на себе відповідальність за призначення суддів на адмінпосади.

Після цього Верховна Рада ухвалила постанову, якою рекомендувала Генеральній прокуратурі невідкладно дати правову оцінку фактам присвоєння Радою суддів України владних повноважень з призначення суддів на адміністративні посади і звільнення з цих посад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...