Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Жарти" Путіна змушують Ющенка скоріше бігти до "захисної парасольки" НАТО

Вівторок, 12 червня 2007, 20:07

Коментар президента Росії Володимира Путіна щодо намірів розташувати системи ПРО у Польщі та Чехії посилив бажання України до якомога скорішого вступу в НАТО.

Про це в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail сказав президент Віктор Ющенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Ющенко зазначив, що "всерйоз сприйняв нещодавню погрозу російського президента націлити на Європу балістичні ракети".

"Думаю, російський президент не жартує", – сказав він, коментуючи нещодавні попередження Путіна про те, що Росія може навести свої ракети "на нові цілі в Європі", якщо США наполягатимуть на конфліктному плані розміщення системи ПРО в Польщі та Чехії.

На думку Ющенка, "нинішня войовничість найбільшого сусіда України продемонструвала, що його країні потрібно швидше вкритися під "захисною парасолькою" НАТО".

"Останні події, думаю, показали, що в нас дуже крихкий баланс безпеки. Ця ситуація викликає тривогу й може бути дуже болючою", – зазначив він.

"Стає чимдалі очевиднішим, що кращу відповідь на всі ці оборонні виклики можна дати тільки за допомогою колективної системи безпеки", - додав президент.

Ющенко сказав, що він би з радістю відповів на будь-які запитання Путіна щодо бажання України вступити до НАТО, але не має наміру відступати від своєї лінії.

"Це політика не проти когось... Це політика, що найбільше відповідає національній безпеці й обороні", – стверджує він.

Видання зазначає, що Ющенко і в політичній кризі в Україні вбачає руку Росії. "Є деякі політичні сили в Росії, які бажають зберегти в Україні старий політичний порядок", - сказав президент.

"Але я хочу підкреслити, що ми – незалежна держава, суверенна країна. І саме ми визначаємо свою внутрішню й зовнішню політику", - додав він.

Інтерв'ю канадському виданню Ющенко дав через день після зустрічі з Путіним у Санки-Петербурзі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...