Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута вирішив залякати "УкрГаз-Енерго" багатобічним судовим бомбардуванням

Вівторок, 12 червня 2007, 21:01

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" висловлює стурбованість спробами корпорації "Індустріальний союз Донбасу" використовувати судові інстанції для винесення свідомо неправомірних рішень.

Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше голова ради директорів "ІСД" Сергій Тарута в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив про те, що днями "суд у Дніпропетровську прийняв рішення про припинення рішення ЗАТ "УкрГаз-Енерго" про обмеження постачань газу одному з підприємств нашої групи до вирішення питання по суті".

При цьому він додав, що позови до газового трейдера також спрямовані в столичні суди.

"УкрГаз-Енерго" заявляє, що станом на 9 червня (дата виходу публікації), не одержувало ні судових позовів, ні інформації про розгляд у судовому порядку будь-яких претензій щодо обмеження постачань природного газу ні від корпорації "ІСД", ні від керованих нею підприємств.

Якщо ухвалення судом рішення, на яке посилався Тарута, дійсно мало місце, то воно приймалося з порушенням законодавства.

"УкрГаз-Енерго" нагадує, що відповідно до Господарського процесуального кодексу, подібні суперечки можуть розглядати винятково судові інстанції за місцем перебування відповідача, у даному випадку - у Києві.

"Ігнорування цієї норми, а також той факт, що компанія не була вчасно проінформована про існування і навіть розгляд позову, свідчить про відверто замовлений характер судового процесу", - йдеться в заяві.

"Якщо такі звичні для окремих олігархічних груп дії дійсно мали місце, "УкрГаз-Енерго" буде звертатися до правоохоронних органів з метою запобігання використання судових установ і окремих суддів в інтересах приватних бізнесів-груп", - додає газовий трейдер.

"УкрГаз-Енерго" нагадує, що корпорація "ІСД" і керовані нею підприємства відмовилися укладати з компанією угоди про постачання природного газу з 1 травня 2007 року, не мають договірних відносин із ЗАТ і, відповідно, не споживають газ з ресурсів газового трейдера.

Тому "УкрГаз-Енерго", керуючись у своїй діяльності нормами діючого законодавства, не приймало і не мало правових підстав приймати будь-які рішення щодо обмеження постачань газу підприємствам "ІСД".

"Ніяка судова або інша інстанція не може призупинити рішення, якого не існує", - наголошується в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування