Людина Ющенка в ЦВК стала на бік Шаповала

Вівторок, 12 червня 2007, 21:27

Представник президента в ЦВК Марина Ставнійчук висловлює здивування і занепокоєння щодо ситуації, що склалася в Центральній виборчій комісії.

"Ситуацію в ЦВК можна розглядати тільки з позиції чинного законодавства. Відповідно до закону ЦВК на засіданні розглядаються питання, що належать до повноважень комісії", - зазначила вона в ефірі 5 каналу.

Коментуючи вимогу 8 членів ЦВК провести засідання, на якому було б розглянуто питання закріплення членів ЦВК за різними регіонами, Ставнійчук зауважила, що "в практиці ЦВК були різні підходи до вирішення цього питання".

"Колись це питання вирішувалося постановою комісії. Починаючи з 2004 року, і це не новина для моїх колег, що працювали у попередніх складах ЦВК, закріплення визначалося головою ЦВК розпорядженням", - пояснила представник президента.

"Я розумію, що їх (питання закріплення членів ЦВК за регіонами) треба обговорювати, але не розумію, чому їх виносять на загал всієї держави", - додала Ставнійчук.

Як відомо, голова ЦВК Володимир Шаповал наполягає, що питання закріплення членів ЦВК за регіонами вирішується одноосібно, а не колегіально.

Тому засідання, про намір проведення якого заявляють окремі члени ЦВК, щоб розглянути питання закріплення за регіонами, Шаповал заздалегідь називає нелегітимним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування