Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк заперечує списки, лідера і намагається побільше відкусити

Вівторок, 12 червня 2007, 21:52

Лідер Народного руху України, що є суб'єктом формування блоку "Наша Україна - Народна Самооборона - Правиця", Борис Тарасюк спростовує інформацію про існування списків майбутнього блоку.

"Цього списку немає. Як учасник творення блоку демократичних сил, я стверджую, що жодної мови на наших зустрічах щодо конкретних прізвищ і списку не було", - сказав він в ефірі 5 каналу.

"Питання щодо кандидатури того, хто очолить список, не обговорювалося", - додав він.

Коментуючи рішення президії партії "Наша Україна" про те, щоб в назві блоку були присутні слова "Наша Україна", Тарасюк сказав:

"В принципі, ми не заперечуємо цього факту, хоча я вважаю, що треба провести ребрендинг – змінити назву та ідентифікацію об'єднання демократичних сил".

"Або тоді обов'язково мають бути названі інші складові – і Самооборона, і Правиця", - додав він.

"Ми не можемо погодитися, що ніби нічого не змінилося, щоб залишилася назва "Наша Україна". Змінилися політичні реалії. Демократичні партії об'єдналися в блок, і це або має бути відображено в назві, або має бути змінена загальна назва", - пояснив Тарасюк.

На питання, чиїй кандидатурі як можливого лідера блоку – Юрія Луценка чи В'ячеслава Кириленка, він віддає перевагу, Тарасюк відповів: "У нас в Правиці також є лідери. Думаю, зараз не той час, щоб обговорювати, хто буде очолювати блок".

Крім того лідер НРУ зазначив, що крім назви блоку зараз також обговорюються квоти в передвиборчому списку: "Це питання знаходиться в стадії переговорів і це одна з причин, чому переговори досі не завершені".

На питання, яку квоту на його думку має отримати НРУ, Тарасюк відповів: "Більше, ніж та цифра, яку ви назвали (21%)".

"Думаю, 25 чи 30% було б нормально. Але я кажу, що переговори тривають", - наголосив він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування