Мороз заявляє, що коаліція залишиться депутатами і до 30 вересня

Середа, 13 червня 2007, 10:52

Спікер ВР 5 скликання Олександр Мороз заявляє, що депутати, які не складатимуть свої повноваження, виконуватимуть їх до присяги новообраних депутатів.

Про це Мороз заявив в залі Верховної Ради у середу.

"Сьогодні 272 зареєстрованих депутати, працюють відповідно до регламенту. Як тільки буде виявлений факт, що не можуть заміщувати депутатів, які не хочуть працювати в парламенті і не буде 300 депутатів, тоді ті, що залишаться депутатами, будуть виконувати свої обов’язки відповідно до Конституції до приведення до присяги нових депутатів після виборів", - зазначив Мороз.

"Якщо буде 301 чи 300 депутатів, то вони будуть працювати як Верховна рада. І ніякі потуги в цьому відношенні і липові зїзди і небажання завершити процедуру, передбачену регламентом, не допоможуть тим, хто хотів би штовхати Конституцію, руйнувати правове поле і одержувати свої передбачені ними неконституційні права", - зазначив він.

Мороз також розповів, що провів розмову з президентом Віктором Ющенком.

"Ми розмовляли про те, що треба депутатам, які написали заяви про вихід із фракції, для того, щоб ми втихомирилися, десь так я розумію", - сказав він.

Мороз розповів, що для цього депутата, який написав заяву про вихід з фракції, має зробити повідомлення про це головуючому, щоб той на наступному пленарному засідання і присутності депутата оголосив про те, що є така заява.

Після цього, за словами Мороза, мають пройти з'їзди відповідних партій, а далі за процедурою Конституція дає можливість ЦВК ставити крапку і "сказати про те, що заміщувати такого депутата ніким, або замістити, якщо є ким".

Він також зазначив, що "ЦВК зусиллями секретаріату президента блокується".

"Тобто ми виходимо на неправову площину. Я повторюю, що процедура буде така, яка передбачена в регламенті", - зазначив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News