Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз заявляє, що він не гальмо

Середа, 13 червня 2007, 11:25

Голова Верховної Ради Олександр Мороз не вважає себе тією особою, що намагається загальмувати проведення дострокових виборів.

В ефірі Радіо "Свобода" на зауваження, що його опоненти "називають його гальмом у проведенні дострокових виборів", спікер відповів: "Я не сказав би, що я гальмо в цьому сенсі".

"Я вважаю, що дострокові вибори – це авантюра. І цього ніколи не приховував, тому тут немає якогось відкриття, це відверта моя позиція, я її заявляв багато разів скрізь: і в президента у розмові один на один, і у більш широкому колі, і на сесійному засіданні", - зауважив Мороз.

Він наполягає на тому, що дострокові вибори не можна проводити, доки не буде 151 заяви про складення депутатських повноважень: "Безперечно! Так, не тільки при 151 заяві. Їх може бути і більше чи менше, мене це найменше хвилює".

"Мене цікавить той факт, коли ЦВК не зможе нам направити на поповнення депутатського корпусу жодного депутата і немає 300 у залі. Тоді можна говорити про те, що передумова для видання указу президента є", - додав спікер.

При цьому Мороз наголосив, що "поки що таких передумов немає, і указ президента знову неконституційний, він суперечить Конституції".

"Він (президент) знову продовжує грати на тій фальшивій партитурі, яку вже продемонстрував з другого квітня. Він видає неконституційні укази раз, а потім їх відміняє", - вважає спікер.

Він заявив, що якщо правових підстав для проведення виборів не буде, то він дуже сумнівається, що "це необхідно робити, по друге, що це буде зроблено, а по-третє, я буду все робити, щоб цього не сталося, бо ми закладаємо небезпечні прецеденти держави, ми на тому можемо втратити державу".

На питання, чому він захищає міністра внутрішніх справ Василя Цушка, Мороз відповів: "Цушко не потребує захисту... Йому потрібен захист від шельмування, від ігрищ навколо нього. Отут ми, кому треба, дамо по зубах. Це я відверто кажу".

На питання про можливу участь Соцпартії у дострокових виборах спікер зазначив: "Це буде тільки самостійна участь у виборчій кампанії. Це для нас навіть не дискусія, не дискусійна тема, ми її і не розпочинали".

"Ми обговоримо політичну ситуацію в зв'язку з авантюрою виборів у суботу на політраді", - додав він.

Щодо можливої необхідності зустрітися з прем'єром та президентом, Мороз заявив: "Я ніколи не відмовлявся від зустрічей... Ще раз повторю тільки загальну річ: я готовий до зустрічі в будь-який день".

"З прем'єр-міністром я в понеділок зустрічався", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...