Ющенко заявляє, що він чистий і відкрито "наїжджає" на Мороза

Середа, 13 червня 2007, 13:45

Президент Віктор Ющенко заявляє про виконання з його боку всіх домовленостей, досягнутих 27 травня між ним, прем'єр-міністром та головою Верховної Ради, і звинувачує спікера Олександра Мороза в маніпуляції політичною ситуацією.

Про це він заявив під час щоквартальної прес-конференції у середу, що вперше проводиться на зеленій галявині у секретаріаті президента.

"Питання повноважності Верховної Ради по суті закрито. Я не приймаю тих маніпуляцій, що сьогодні проводить керівництво ВР", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що 27 травня було підписано спільну заяву і звернув особливу увагу на "три підписи – президента, керівника уряду і голови ВР".

"Президентом кожний з пунктів (спільної заяви) виконані повністю. Те, що відбувається зараз – маніпулювання головою Верховної Ради поточною політичною ситуацією", - заявив Ющенко.

Президент зазначив, що умовою проведення дострокових виборів було складання 151 депутатом своїх повноважень: "Сьогодні 2/3 конституційного складу Верховної Ради немає".

Ющенко звернув увагу, що 30 травня у Верховній Раді приймається постанова, якої вимагається особиста присутність депутата у залі під час того, як головуючий на засіданні зачитає їхні заяви про складення депутатських повноважень.

"Конституція не передбачає, що ця процедура регулюється постановою ВР. Я навожу ці приклади, щоб ви розуміли інтриги, закулісні подвиги тих сторін, які сьогодні виступають неконструктивно у врегулюванні політичної кризи", - зазначив президент.

За його словами, "сьогодні депутати від фракції "Наша Україна" і БЮТ, які зняли з себе повноваження, на чолі з Тимошенко і Кириленком знаходяться в кабінеті керівника парламенту".

"Їх мета - щоб Олександр Мороз припинив засідання Верховної Ради і поставив крапку у врегулюванні тих домовленостей, що були досягнуті 27 травня. Щоб припинити маніпуляції", - зазначив президент.

Він наголосив, що згідно з Конституцією, Верховна Рада є неповноважною: "Відповідні грамоти були направлені мною в усі країни ще тиждень тому".

"Тому я хочу особисто і ще раз звернутися до Олександра Мороза з одним проханням: сьогодні в Україні є шанс вийти з політичної кризи на базі досягнутих домовленостей", - заявив Ющенко.

При цьому він зауважив, що "сьогодні є сили, які торпедують цей варіант, до яких відноситься і керівник парламенту Мороз".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування