Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не допустить адміністративного і силового впливу на вибори

Середа, 13 червня 2007, 13:48

Президент Віктор Ющенко заявляє, що запобігатиме спробам адміністративного чи силового тиску на виборчий процес, зокрема політичного впливу на Центрвиборчком.

"Я гарантую, що ніякого адміністративного чи силового тиску на виборчий процес не буде", - сказав Ющенко на прес-конференції у середу.

Водночас президент попередив, що в межах своїх повноважень забезпечить, щоб ЦВК і органи правопорядку реагували відповідним чином на порушення законодавства.

"Я звертаюся до членів ЦВК, я розумію всю політизацію. Але це є технічний інститут, він не ухвалює політичних рішень, він обслуговує законодавчий виборчий процес. Я хотів би порадити членам ЦВК керуватися цим постулатом. Ви забезпечуєте технологію виборів. Не дозволяйте, щоб через вас відбувалася експлуатація політичних доктрин чи політичних цілей в рамках проведення дострокових виборів", - закликав він.

Ющенко також завірив, що всі спроби вплинути на ЦВК він буде "нейтралізувати всіма можливими правовими засобами, які є у президента".

"Виборчий процес практично розпочався і обов’язком кожного громадянина повинно стати забезпечення чесних демократичних виборів", - зазначив він.

Ющенко також закликав всі політичні сили до ведення зваженої і конструктивної виборчої кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування