Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ ладен виконати усі забаганки Мороза, аби він повірив, що його Ради нема

Середа, 13 червня 2007, 14:25

Члени Блоку Юлії Тимошенко готові нотаріально засвідчити підписи під заявами про складення депутатських повноважень, які були підтримані на міжпартійному з’їзді.

Про це заявив в інтерв’ю журналістам депутат V скликання від БЮТ Євген Корнійчук, повідомляє УНІАН.

За його словами, у вівторок це питання розглядалося на засіданні ради блоку і йшлося про можливість такого нотаріального затвердження підписів.

Корнійчук назвав "політичним фарсом" вимоги голови Верховної Ради Олександра Мороза присутності в сесійній залі народних депутатів під час зачитування їхніх заяв про складання повноважень.

Він вважає, що в питанні складання депутатських повноважень фракція БЮТ "юридично добилася абсолютної стопроцентної чистоти".

За словами Корнійчука, є ще так звана договірна частина, і "якщо пан Мороз гарантує, що для того, щоб він погодився з тим, що Верховної Ради не існує, треба вийти на Майдан Незалежності і заспівати "Многая літа" пану Морозу чи ще щось, чи станцювати гопака, то, можливо, ми це зробимо".

Водночас, "бютівець" переконаний, що "будь-який черговий аргумент і виконання будь-яких забаганок пана Мороза не приведе до того, що він нарешті повірить, що ВР немає".

"Йому це невигідно, тому він буде шукати будь-які інші аргументи для того, щоб довести, що це неправдивий підхід, що процедура, на його думку, не дотримана", - зазначив Корнійчук.

За його словами, йдеться "не про питання юридичної чистоти, це питання забаганок наших політичних опонентів, які... не зупиняться на цьому, тому що для них розпуск ВР - це їх політична смерть".

На думку Корнійчука, в першу чергу, соціалістам не вистачає сенсацій, і тому вони останні тижні говорять про збільшення числа тих, хто відмовився скласти депутатські повноваження із фракцій БЮТ та "Наша Україна", не називаючи нових прізвищ.

Він зауважив, що за останні три тижні "серед зрадників БЮТ" немає жодного нового прізвища.

Як відомо, 2 червня міжпартійний з’їзд БЮТ прийняв рішення про дострокове припинення повноважень 103 депутатів фракції БЮТ. Ці депутати звернулися з письмовими заявами про вихід із фракції до апарату Верховної Ради, щоб задовольнити вимогу коаліції про підтвердження рішення депутатів БЮТ скласти депутатські мандати.

12 червня у залі парламенту Мороз зачитав лише 50 заяв депутатів від БЮТ про вихід з фракції.

У той же день БЮТ продемонстрував лист управління кадрів апарату Верховної Ради, який підтверджує 103 підписи під заявами про складення повноважень депутатами від БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування