Ющенко не радить ЦВК починати з проблем

Середа, 13 червня 2007, 14:37

Президент Віктор Ющенко виступає за відмову від політичного квотування у державних органах, як то Центральна виборча комісія.

"Очевидно, політичний принцип формування ЦВК є помилковим, бо він буде тяготити її роботу до виконання певних політичних замовлень", - сказав президент на прес-конференції в середу.

При цьому Ющенко висловив переконання, що ЦВК не мала б такого політичного впливу, "якби в найближчий час були досягнуті домовленості і маніпулювання, що чиниться у ВР, було відправлено в архів, якби політична криза вирішувалася на політичному рівні, а не втягувала б в експлуатацію правоохоронну, судову систему, роботу ЦВК чи КС".

"Якщо ми завершимо питання врегулювання політичної кризи, над роботою ЦВК перестануть діяти політичні догмати і буде працювати лише технічна постановка проблеми забезпечення проведення дострокових виборів", - зазначив президент.

"Сама така постановка вже приведе роботу ЦВК в продуктивне русло. Їх не будуть втягувати в питання обнулення, бо це не компетенція ЦВК", - додав Ющенко.

"Питання обнулення – це питання з'їзду і закону, а не питання того, чи захоче ЦВК мати кворум, зійтися і одобрити те, що прийняв вищий політичний орган партії", - пояснив він.

Президент висловив побажання, щоб "ЦВК почала ефективно працювати": "Але моя порада – не починати їм з політичних питань. З проблем ніколи не треба починати. Треба продемонструвати здатність роботи цього інституту".

"Сьогоднішня ситуація в ЦВК задає більше питань, ніж дає відповідей. Від політичного квотування треба відмовлятися. Це треба робити через зміну законодавства", - резюмував Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News