Ющенко хоче переосмислити відносини з Путіним

Середа, 13 червня 2007, 14:50

Президент Віктор Ющенко заявляє, що відносини між Україною та Росією потребують стратегічного переосмислення.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції в середу.

"Наші двосторонні стосунки з Росією, переконаний, потребують в дуже багатьох напрямках стратегічного переосмислення", - зазначив президент.

Він наголосив, що надзвичайно актуальною проблемою є формування сучасного погляду в галузі економічних інтеграційних процесів.

"Вони повинні бути замінені з політичних гасел і переведені до реалізації конкретних принципів для реалізації національних інтересів", - зазначив Ющенко.

"Я є прихильником, щоб відносини між двома країнами носили конкретний характер, навіть якщо ми говоримо про гуманітарну, соціальну сфери", - додав він.

Ющенко також відзначив прогрес у переговорах щодо делімітації кордонів. особливо по внутрішньому морі, по точкам визначення методики встановлення лінії кордону.

Він також повідомив, що кілька днів тому українська сторона передала Росії проекти 22 угод, які випливають з "великої угоди".

"По суті Україна приступила до імплементації великої угоди в різних секторах. Це є виключно ініціатива української сторони, де ми хочемо бачити наші стосунки чіткими, ясними і врегульованими", - пояснив Ющенко.

Він також заявив, що є дуже важливим, щоб інтереси держави не формувалися на ігноруванні інтересів іншої держави.

"Наша політика виходить з поваги прав наших стратегічних партнерів", - сказав Ющенко і додав, що діалоги з Росією, які наразі тривають, є "конструктивними і правильними".

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування