"Наша Україна" закликає інших депутатів відмовитись від недоторканності

Середа, 13 червня 2007, 14:57

Члени "Нашої України" заявляють про намір відмовитися від депутатської недоторканності у парламенті наступного скликання і закликають решту народних депутатів узяти з них приклад.

"Ми, народні депутати фракції "Наша Україна" у Верховній Раді V скликання, добровільно склали свої повноваження на підтримку указу президента Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень парламенту", - зазначається у заяві "Нашої України".

"Цим кроком ми усвідомлено відмовилися від депутатської недоторканності та інших необґрунтованих пільг, які купувалися в парламенті коаліціантами. Ми заявляємо, що відмовляємося від депутатської недоторканності й у ВР VI скликання", - додають депутати.

На їхню думку, "депутатські привілеї досить часто використовувалися нечесними політиками як "ширма" для приватних і кланових інтересів".

Партія звертається до всіх політичних сил з пропозицією наслідувати її приклад:

"І вже сьогодні взяти на себе зобов'язання перед українською громадськістю зробити рішучий крок для утвердження рівності всіх громадян України перед законом та відмовитися від депутатської недоторканності".

"Ми заявляємо, що скасування депутатської недоторканності буде першою політичною ініціативою фракції "Наша Україна" у Верховній Раді VI скликання", - зазначає "Наша Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування