Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наїхав на дочку "Росукренерго"?

Середа, 13 червня 2007, 15:07

Президент Віктор Ющенко дав доручення генпрокурору та Антимонопольному комітету розібратися з підвищенням цін на газ для підприємств-споживачів з боку "Укргаз-енерго".

Про це він заявив на прес-конференції у середу.

"Питання перенесення затрат по зберіганню газу в сховищах завжди є проблемою постачальника. І ніколи не було проблемою споживача", - наголосив Ющенко.

"Це проблема виробника, що взимку він не може дати стільки газу, скільки ринок хоче спожити. Це його проблема, як влітку закачати в сховища і від свого імені в міжсезоння його продавати. Але це ніколи не є проблемою споживача", - заявив президент.

На думку президента, це "намагання перекласти на споживача, промисловість витрати по зберіганню газу у підземних сховищах – безпрецедентний випадок за останні 16 років"."Переконаний, що діловий суд дуже легко стане на позицію виробника в цій дискусії. Для мене тут проблеми немає. Тому я дав відповідне доручення генпрокурору, антимонопольному комітету і уряду якомога швидше розібратися в цьому питанні і дати відповідь для всього ринку", - заявив він.

1 червня 2006 року підвищила тариф компанії "Укртрансгаз" на збереження газу в підземних сховищах (ПСГ) у 3,3 рази - до 39,6 грн за 1 тис. куб. м, повідомляв "Інтерфакс-Україна".

"Укргаз-енерго", основний в Україні постачальник газу промисловим підприємствам, у свою чергу, з 1 травня 2007 року підвищило кінцеву ціну газу, що поставляється промисловим підприємствам, на 24 грн, включивши в неї витрати на збереження газу в ПСГ.

Однак не усі великі металургійні підприємства відразу погодилися на таке підвищення.

Підприємства корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) уклали додаткову угоду з "Укргаз-енерго", що передбачають збільшення вартості газу на 24 грн. за 1 тис. куб.

ММК ім.Ілліча заперечує в суді підвищення цін на газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування