Ющенко все ще хоче відділити олігархів від корумпованого парламенту

Середа, 13 червня 2007, 15:32

Президент Віктор Ющенко знову заявляє про необхідність розмежування влади і бізнесу в наступному парламенті.

Про це президент заявив на прес-конференції в середу, наголосивши, що ця позиція повинна бути закріплена українському законодавстві.

"Український парламент засвідчив, що ми маємо досить криміналізовану політику, чого немає, очевидно, жоден парламент наших сусідів. Українська практика показала, що ми маємо досить корумповану політику, яка призводить до того, що певні тіньові кола мають великий вплив на прийняття державних рішень, і це загроза формуванню національних пріоритетів, верховенству права", - заявив президент.

На думку президента, в майбутньому парламенті не повинно бути того, що за закон про Кабмін платять по 5 мільйонів, щоб не переглядався закон про РНБО за рахунок купівлі депутатів.

Також президент розкритикував тендерну комісію та технологію закупок, які були проведені певними політичними силами, а тепер вони скаржаться, що "цей закон не дає їх дихати".

"Один з висновків, на який треба зреагувати і при підготовці до дострокових виборів ним керуватися - це чітке відділення влади від бізнесу. Люди великого бізнесу повинні бути відділені від політичного життя країни", - заявив президент.

"Якщо цього не буде зроблено, ми завжди матимемо конфлікт інтересів, закладений у самому процесі формування політичного порядку в Україні. Це серйозна проблема, яка потім буде нас віддаляти від економічних реформ, від чесної конкуренції, від прозорих фіскальних, бюджетних зв'язків", - додав він.

Ющенко заявив, що він "проти того, щоб люди, представлені у великому бізнесі, були представлені у великій політиці".

"На жаль, закони сьогодні не виписані так досконало, щоб дати можливість розділити в такій ситуації бізнес від політики", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування