Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко і Луценко ще не об'єдналися з Правицею, а вона вже качає свої права

Середа, 13 червня 2007, 16:49

Блок "Українська правиця" наполягає на тому, що до першої п'ятірки у виборчому списку майбутнього блоку "Наша Україна – Народна Самооборона – Правиця" мають увійти представники трьох сил.

"Позиція "Української правиці" щодо списків чітка. До першої п'ятірки повинні входити представники всіх трьох сил, які сформували блок", - заявив керівник центрального виборчого штабу блоку "Рух – Українська правиця" Ярослав Джоджик.

"Цей же принцип "присутності трьох" має бути відбито в назві мегаблоку", - додав він.

На думку Джоджика, на сьогодні "немає часу розкручувати новий політичний бренд", - до виборів обмаль часу. Водночас, "формування мегаблоку демократичних сил є кроком назустріч виборцям, які вимагали такого об'єднання".

"Якщо в назві блоку буде висвітлено весь спектр об'єднаних політичних сил, то блок матиме максимальну підтримку виборців", - вважає Джоджик.

Він нагадав, що "назва "Наша Україна – Самооборона – Правиця" передбачена в угоді, яка уже парафована всіма трьома учасниками мегаблоку".

"Скорочена назва "Союз демократичних сил", яку вперто нав'язує мегаблоку лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, є неприйнятною, оскільки в Україні на сьогодні існує зареєстрована політична партія з такою ж абревіатурою – Соціал-демократичний союз", - зазначається у повідомленні.

За словами Джоджика, "керівником партії СДС є Сергій Пересунько, а створювалася ця партія в певний час під Євгена Марчука".

"В разі, якщо президентський мегаблок отримає назву СДС, то не можна виключати, що на виборах у бюлетенях у нього буде політичний клон з такою ж назвою. Це дезорієнтує виборця", - попереджає Джоджик.

Коментуючи інформацію щодо сформованої п'ятірки майбутнього блоку, представник Правиці зазначив, що "всі учасники переговорів прекрасно знають, що списків не існує, тому джерела "зливу" такої інформації в ЗМІ, вочевидь, знаходяться поза межами блоку, а можливо, - і України".

"Вкидаючи в ЗМІ провокаційну інформацію, дехто хоче створити атмосферу недовіри, щоб спробувати розсварити учасників і розвалити блок", - вважає Джоджик. За його словами, такі дії "мають на меті вплинути на результати дострокових виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування