Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович забезпечив облік громадян

Середа, 13 червня 2007, 17:13

Кабінет міністрів прийняв постанову про деякі заходи, пов'язані з удосконаленням системи обліку громадян для забезпечення виконання законів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, урядова постанова прийнята з метою реалізації законів про держреєстр виборців і про свободу пересування і вільний вибір місця проживання.

Лавринович нагадав, що закон про держреєстр виборців набирає сили з 1 жовтня 2007 року.

Разом з тим, внесені 1 червня 2007 року зміни до закону про вибори депутатів передбачають складання списків виборців для позачергових виборів депутатів з використанням основних механізмів і процедур, визначених законом про державний реєстр виборців.

Тобто, як відзначив Лавринович, у випадку проведення позачергових виборів виникає проблема належного складання списків виборців для виборчих дільниць.

Лавринович відзначив, що з урахуванням цих обставин Кабінет міністрів розробив низку організаційно-правових заходів, що покликані удосконалити існуючу систему обліку громадян.

У разі потреби, уточнені дані будуть надані органам, створеним відповідно до законів.

Постановою визначається порядок і терміни проведення міністерствами й іншими центральними органами виконавчої влади низки заходів, спрямованих на удосконалення системи обліку громадян.

Зокрема, узагальнення МВС на загальнодержавному і регіональному рівнях інформації, у тому числі в електронній формі, про осіб, що проживають в Україні, і тих, котрі виїхали за межі України.

Також МВС має звірити дані відповідних державних реєстрів і відомостей щодо реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб, за результатами якої буде відбуватися їхнє постійне відновлення.

Реалізація постанови буде здійснюватися за рахунок засобів держбюджету, для чого передбачається, зокрема, внести зміни до помісячного розкладу витрат держбюджету, передбачених на виконання низки бюджетних програм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...