Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертному урвався терпець: Морозу доведеться виправдовуватися в суді

Середа, 13 червня 2007, 18:00

Заступник голови секретаріату президента, голова центрвиконкому партії "Наша Україна" Роман Безсмертний звернувся із судовим позовом в Печерський райсуд Києва до голови Верховної Ради Олександра Мороза, керівника апарату ВР Валентина Зайчука та апарату ВР.

У своєму позові Безсмертний просить суд визнати протиправною бездіяльність апарату ВР, його керівника та голови ВР щодо незабезпечення своєчасної видачі йому належним чином оформленої трудової книжки, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Безсмертний вимагає зобов'язати апарат ВР, керівника апарату та голову ВР вжити заходів щодо невідкладного забезпечення видачі йому належним чином оформленої трудової книжки.

У своєму позові Безсмертний зазначає, що 18 квітня 2007 року ним була написана особиста заява про вихід зі складу депутатської фракції блоку "Наша Україна", що після 30 травня була зареєстрована в апараті Верховної Ради.

Рішенням міжпартійного з'їзду блоку "Наша Україна" від 2 червня було достроково припинено депутатські повноваження Безсмертного у зв'язку із виходом зі складу депутатської фракції блоку.

"Ні Конституція, ні інші акти законодавства не передбачають подальшого схвалення, підтвердження чи визнання такого рішення вищого керівного органу виборчого блоку з боку будь-якого органу державної влади, посадової чи службової особи", - зазначається у повідомленні.

Кодекс законів про працю передбачає обов'язкову видачу працівникові в день звільнення належно оформленої трудової книжки та проведення з ним розрахунку, наголошують в "Нашій Україні".

У повідомленні зазначається, що 7 червня Безсмертний звернувся до апарату ВР з вимогою про видачу йому трудової книжки.

Незважаючи на це, працівники апарату ВР, "всупереч прямій законодавчій вимозі, без належного обґрунтування відмовилися видавати належним чином оформлену трудову книжку".

Натомість, 8 червня Безсмертному "було видано трудову книжку, але без внесення запису про дострокове припинення повноважень народного депутата".

"Таким чином, дії з боку працівників апарату ВР щодо невидачі позивачеві належним чином оформленої трудової книжки суперечать Кодексу законів про працю та грубо порушують мої трудові права, а також конституційні права людини і громадянина", - зазначається у позові.

Голова ВР "несе персональну відповідальність за неналежну роботу апарату Верховної Ради щодо своєчасної видачі позивачу трудової книжки, оформленої відповідно до вимог законодавства".

"Незабезпечення своєчасної видачі позивачу належним чином оформленої трудової книжки свідчить про вчинення головою Верховної Ради Олександром Морозом протиправної бездіяльності, що грубо порушує трудові права позивача", - додається в повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування