Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає актуальним розширення ГУАМ, але бачить пріоритети

Четвер, 14 червня 2007, 09:19

Президент Віктор Ющенко вважає "актуальним питанням" розширення Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ.

Про це він заявив в інтерв’ю провідним азербайджанським телеканалам "Lider TV", "ANS" та "AzTV" наперередодні свого візиту до Азербайджану для участі в Саміті ГУАМ, повідомляє прес-служба президента.

Як сказано в повідомленні, головними темами розмови були перспективи та пріоритети ГУАМ і двосторонні відносини України та Азербайджану.

Також президент відповів на запитання щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні, євроатлантичних прагнень України, українсько-російських відносин.

Говорячи про ГУАМ, Ющенко зазначив, що "регіональні ініціативи дуже важливі для просування національних інтересів" країн-учасниць об’єднання.

У цьому контексті пріоритетними в діяльності ГУАМ він назвав низку економічних та транспортних проектів.

Зокрема, за словами Ющенка, йдеться про будівництво нафтопроводу Одеса – Броди – Плоцьк – Гданськ та залізниці Баку – Тбілісі – Поті – поромна переправа Керч.

Президент також відзначив перспективність співпраці в авіабудуванні та запровадження між чотирма країнами режиму зони вільної торгівлі.

Як відомо, Ющенко планує взяти участь у другому саміті ГУАМ у Баку 18-19 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування