Тимошенко не вдалося пообскубувати більшість Черновецького

Четвер, 14 червня 2007, 10:37

Дніпровський районний суд Києва призупинив рішення з’їздів БЮТ про припинення повноважень депутатів місцевих рад до розгляду справи по суті.

Відповідну ухвалу продемонстрував перед початком засідання Київради у четвер її секретар Олесь Довгий.

За його словами, рішення було ухвалене у середу на забезпечення позову депутата Київради Олександра Данилова, обраного за списком БЮТ, який пізніше перейшов до Партії регіонів.

Як відомо, раніше з’їзд БЮТ виключив зі своєї фракції у Київраді 15 перебіжчиків, які приєдналися до більшості Леоніда Черновецького.

За словами Довгого, цією ж ухвалою суд заборонив БЮТ, Центрвиборчкому, а також територіальній виборчій комісії "вчиняти будь-які дії щодо забезпечення рішення з’їзду".

Саме через це, на його думку, жодних правових підстав вважати або оскаржувати легітимність пленарного засідання Київради у четвер, а також легітимність дії мандатів окремих депутатів, зокрема тих, що були обрані за списком БЮТ, немає.

Довгий також звернувся до опозиціонерів з проханням не створювати провокацій на засіданні Київради, оскільки має інформацію, що БЮТ "запланував цілу низку провокацій, спрямованих на те, щоб зірвати сьогодні роботу пленарного засідання нібито під соусом того, що сьогоднішнє засідання не є правомірним".

Тому він через журналістів звернувся до представників опозиції з проханням "поводити себе сьогодні нормально, не вчиняти дій, які б могли порушувати регламент, а також нормальний хід пленарного засідання".

Після цього Довгий попрямував до сесійної зали і розпочав засідання. У залі присутній 81 депутат.

Як відомо, раніше з’їзд БЮТ виключив зі своєї фракції у Київраді 15 перебіжчиків, які приєдналися до більшості Леоніда Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування