Клички і тимошенківці обурено лишили Черновецького і Ко голосувати за землю

Четвер, 14 червня 2007, 14:17

Депутати фракцій БЮТ та Віталія Кличка відмовились брати участь у засіданні Київради в четвер і залишили залу засідань столичної ради.

Як передає УНІАН, цей вчинок вони пояснюють тим, що не вважають засідання сесії у четвер легітимним, бо в ньому беруть участь 15 депутатів, яких на з’їзді БЮТ 2 червня було достроково позбавлено депутатських повноважень.

Покидаючи залу засідань, вони зробили офіційну заяву з цього приводу.

Під час прес-конференції депутат Київради Віталій Кличко заявив, що його фракція прийняла рішення не голосувати на засіданні сесії і підтримати БЮТ у зв’язку з тим, що депутатам їх фракцій не надали можливості ознайомитись та вивчити судові документи за позовом депутата Олександра Данілова.

Зокрема, з ухвалою Дніпровського районного суду від 13 червня та з документом виконавчого впровадження, яке було озвучене в четвер на сесії Київради (про зупинення рішення з’їзду БЮТ щодо відкликання 15 депутатів Київради від БЮТ).

За словами Кличка, з’їзду його політичної сили щодо виключення зі списків депутатів, які пройшли до Київради, але не увійшли до фракції Кличка на сьогодні ще не було, але якби такий з’їзд відбувся, то їхня присутність на засіданні в четвер також вважалася б нелегітимною.

Представник БЮТ Юрій Дмитрук, який робить юридичний супровід судових документів фракції, зазначив, що депутати його фракції погоджуються з тим, що зазначена ухвала суду, "мабуть, існує", однак через те, що їм не надають можливості ознайомитися з документом, ставлять під сумнів її дієвість.

"Я говорю "мабуть" тому, що, на жаль, заступник міського голови Олесь Довгий не надав нам її для ознайомлення у фракції, щоб ми могли розглянути ці документи, подивитись про що вони і чи дійсно вона (постанова) має те значення, про яке ми сьогодні говоримо", - сказав Дмитрук.

На його думку, юристи від БЮТ отримають в четвер судові документи, що приймалися з порушеннями, оскільки БЮТ не було повідомлено і запрошено на засідання суду.

"Ми вважаємо, що такі ухвали, які виносяться деякими суддями, рано чи пізно будуть скасовані. Вона є, але наскільки вона діє, ми не готові сказати", - підкреслив Дмитрук.

Він також зазначив, що має копії позовів у судові інстанції в інших районах Києва, але , за винятком Дніпровського райсуду, вони не були прийняті.

Лідер фракції БЮТ в Київраді Тетяна Меліхова зазначила, що депутати, позбавлені мандатів, беруть у четвер участь у засіданні Київради і голосують за розподіл чергових 200 гектарів столичної землі.

На запитання, чому депутати від фракції "Наша Україна", яка також входить в міжфракційне об’єднання "Демократичний Київ", не покинули залу засідань, представники БЮТ та Кличка зазначили, що рішення про припинення участі у засіданні приймалися окремо кожною фракцією без загальної домовленості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
Усі новини...