Янукович каже, що не треба його лякати газом і бензином

П'ятниця, 15 червня 2007, 10:31

Уряд веде переговори з нафтотрейдерами про збільшення обсягів поставок високооктанових бензинів на ринок з метою стабілізації цін на цей вид палива.

Про це повідомив прем’єр-міністр Віктор Янукович на прес-конференції в Полтаві, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Ми зараз домовляємося з нафтотрейдерами, щоб вони завозили високооктановий бензин у необхідній кількості. Ми підготували протокол про збільшення об’єму поставок високооктанових бензинів, що, безумовно, впливатиме на ціни. Тобто, я сказав би так, необ’єктивного завищення цін на цей продукт не буде", - заявив прем’єр.

Реклама:

Янукович зазначив, що ресурси високооктанових бензинів у цей час на українському ринку обмежені, тому уряд веде переговори з компаніями, що володіють українськими нафтопереробними заводами, про збільшення виробництва такого виду пального.

У цьому зв’язку прем’єр повідомив, що Одеський НПЗ, що експлуатує ВАТ "Лукойл-Одеський НПЗ", відновить роботу у вересні-жовтні 2007 року.

"Ми зараз працюємо із власниками НПЗ для того, щоб вони збільшили виробництво високооктанових бензинів. До речі, "Лукойл" відгукнувся, ми створили всі необхідні умови для цього. Десь у вересні-жовтні місяці Одеський НПЗ почне виробництво високооктанових, очищених бензинів", - сказав Янукович.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, прем’єр наголосив, що Україна поки що не готова до світових цін на енергоресурси.

Тому, на думку Януковича, заяви окремих політиків про необхідність погодитися на європейську ціну на газ для України є безвідповідальними.

"Щороку йде перетягування цього каната, тому що кожна сторона захищає власні інтереси. Жодних загроз я не бачу. Цей процес проходитиме цивілізовано, а ми обов’язково захищатимемо нашого вітчизняного виробника", - заявив він.

На думку прем’єра, зрештою Україна прийде до світових цін, але зараз із партнерами необхідно знаходити компроміс у ціноутворенні на постачання газу.

Янукович зазначив, що в державі проводитиметься гнучка політика, щоб щороку за рахунок упровадження нових технологій скорочувати обсяг споживання енергоресурсів.

Також прем'єр спростував чутки про можливість передачі Росії української газотранспортної системи, підкресливши, що ГТС була і залишається власністю України.

"Я не бачу ніяких погроз, і ніхто у нас нічого не забирає. Ніхто не ставить так питання з боку Росії. І тому лякати нас не треба", - відзначив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування