Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович каже, що ЦВК відмовляється працювати під "диктовку"

П'ятниця, 15 червня 2007, 12:00

Міністр юстиції Олександр Лавринович пов’язує відсутність належної роботи Центральної виборчої комісії з її політичною заангажованістю.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"За характером роботи ЦВК від квітня й після зміни складу сьогодні можна бачити, що існує серйозна проблема, яка полягає в тому, що не можуть органи, які повинні виконувати державні функції на першому плані, мати партійну й політичну відповідальність і акцент у своїй роботі робити не на виконанні державних функцій, а на тому, щоб втілити в життя ту лінію, яку диктує політична сила і яка направила їх (ЦВК)", - заявив Лавринович.

Він також здивований тим, що ЦВК до цього часу не проводить засідання, оскільки, на його думку, всі члени комісії здорові й можуть проводити засідання.

"Я думаю, тут для будь-якої людини виникає питання, що це за орган, що відмовляється працювати, не хоче розглядати жодного питання, тому що перше питання відразу ж дасть відповідь на те, чи можливі в принципі вибори", - сказав міністр.

Як відомо, 8 членів Центральної виборчої комісії критикують її голову Володимира Шаповала за ігнорування ініційованих ними засідань комісії.

Раніше Партія регіонів закликала президента Віктора Ющенка, голову Верховної Ради Олександра Мороза, прем'єр-міністра Віктора Януковича й генерального прокурора Олександра Медведька обговорити діяльність ЦВК.

ЦВК уже кілька днів не може провести засідання.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування