Зварич констатував смерть Верховної Ради

П'ятниця, 15 червня 2007, 13:24

Представник президента у парламенті Роман Зварич заявляє, що після відповідних рішень міжпартійних з'їздів БЮТ та "Нашої України" та оголошення заяв народних депутатів про вихід із фракцій Верховна Рада є нелегітимною.

"Це випливає не тільки зі статті 81 Конституції, але й з офіційного тлумачення Конституційного Суду цієї норми Основного закону", - цитує його слова прес-служба "Нашої України".

"У цьому рішенні КС чітко зафіксовано, що Верховна Рада не може ухвалювати жодних рішень, якщо склад депутатського корпусу буде меншим від 2/3 його конституційного складу, тобто меншим, ніж 300 депутатів", - додав він.

Зварич заявив, що "на сьогоднішній день парламент втратив свою повноважність". "Головуючий на засіданні був би зобов'язаний фактично припинити всю роботу законодавчого органу. Але він цього не зробив", - наголосив він.

Представник президента нагадав, що питання з "обнуленням" списків "Нашої України" та БЮТ зараз розглядається у судах.

"Курйоз полягає в тому, що після внесення змін до закону про вибори народних депутатів в 101 статтю, процедура "обнулення" взагалі випала. Це – наслідок юридичної халтури представників Соцпартії, які запропонували цей проект. Тому проводити якісь процедури на рівні ЦВК щодо "обнулення" списків чи реєстрації нових народних депутатів наразі неможливо", - пояснив він.

"З іншого боку, перед вступом на посаду депутат мав би скласти присягу. Але складати присягу можна лише в повноважній Верховній Раді. А оскільки вона такою вже не є, то тому депутатам навіть нема куди іти, щоб скласти присягу", - додав представник президента.

"Заява Мороза про 300 кандидатів у депутати, охочих працювати у парламенті, сама по собі абсурдна. Виходить, що, за підрахунками Мороза, Верховна Рада повинна складатися практично з 600 депутатів", - зазначив він.

Як відомо, "екс-спікер Мороз у п'ятницю заявив, що більше ніж 300 кандидатів у депутати готові вступити до своїх повноважень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...