Співробітнику Ющенка почистили квартиру. Грабіжника видав мобільний

П'ятниця, 15 червня 2007, 13:53

Кілька днів тому було пограбовано квартиру чиновника секретаріату президента в елітному житловому будинку Києва по вулиці Дмитрівській.

Користуючись відсутністю хазяїв, зловмисник викрав три дорогих хутряних шуби, два ноутбуки, цифрові фотоапарати, бінокль, крім того золоті прикраси й інші коштовності, пише газета "Сегодня".

"Квартира була добре упакована. А от замки кволі", - відзначають оперативники. Загальний збиток, за найскромнішими підрахунками, - не менш 200 тисяч гривень.

Вийти на ймовірного підозрюваного співробітникам карного розшуку Шевченківського райуправління міліції вдалося не тільки завдяки скрупульозному обходу прилеглих будинків і опитуванню місцевих жителів, але і терміновому відрядженню до Волинської області, де "засвітився" викрадений серед інших речей мобільний телефон.

"Через його нового власника вийшли на знайомого, якому, у свою чергу, цей телефон від щедрот щиросердечних подарував земляк-грузин. Частина групи повернулася в Київ і за дуже скупими, приблизними відомостями зуміла вичислити будинок на Лівобережжі, де той проживав у молодої жінки", - пише видання.

"Виставили засідку, і не прогадали - 35-річний Аполлон М., більш відомий у певних колах як "Пата", упакував два великих мішки з награбованим, викликав таксі і заходив з цим добром у ліфт. Туди ж під виглядом сусідів увійшли оперативники", - йдеться в статті.

"Коли над вухом Пати роздалося: "Спокійно, міліція!", він ледь не втратив дар мовлення. Але відразу взяв себе в руки і став пропонувати операм "компроміс" - гроші. Почав з 5 тисяч доларів, а поки доїхали до першого поверху, ставки виросли до 20 тис. "Ех, трохи-трохи не встиг! - ледь не плакав грузин. - Чверть години не вистачило", - додає автор.

За словами начальника ТОМ-1 Руслана Осипенка, "на попередньому допиті з'ясувалося, що громадянин М. уже конфліктував із законом у Луганській області, і щойно залишив місця не настільки віддалені, відсидівши за розбій більше 10 років у колонії під Вінницею".

"У нього навіть паспорт ще радянського зразка, новий не встиг одержати", - додав Осипенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування