Жителів Русанівських садів у Києві чекає відселення і будиночки "під ключ"

П'ятниця, 15 червня 2007, 13:58

Київрада дала мостобудівникам, які здійснюють будівництво Подільського мостового переходу, дозвіл на викуп земельних ділянок і розташованого на них майна власників ділянок на Русанівських і Воскресенських садах.

Таке рішення було ухвалено на останньому засіданні Київради в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Київрада доручила комунальному підприємству "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" від свого імені викупити земельні ділянки на території Русанівських і Воскресенських садів, які знаходяться в приватній власності громадян з вирішенням майново-правових питань у повному обсязі.

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд" також повинна забезпечити компенсацію громадянам, які не оформили прав власності на земельні ділянки.

Дане рішення ухвалено у зв'язку з тим, що в 1999 році Київрада наклала мораторій на приватизацію земельних ділянок, розташованих на трасі Подільського мостового переходу.

У зв'язку з цим виникли юридичні проблеми з компенсацією власникам ділянок на Русанівських і Воскресенських садах, які не приватизували свої ділянки.

На підставі даного рішення ці власники тепер мають право на повну компенсацію за земельну ділянку і майно, розташоване на ньому, так само як і садівники, які приватизували свої ділянки.

Київрада також затвердила варіанти компенсації громадянам за земельні ділянки, зелені насадження і споруди садівникам Русанівських і Воскресенських садів, що підлягають зносу.

Зокрема, цим громадянам будуть надані земельні ділянки площею до 10 соток і забезпечене будівництво садових будиночків та інших споруд "під ключ".

Ще один варіант компенсації - надання земельної ділянки і виплата грошової компенсації за знесену споруду і зелене насадження.

Крім того, передбачається також повна компенсація за землю і споруди, або надання квартири загальною площею, рівноцінною площі садового будиночка.

Раніше директор комунальної корпорації "Київавтодор" Володимир Жуков заявляв, що з 268 ділянок, що підлягають зносу, власники 115 погодилися на компенсацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування