Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко теж готовий стрибнути під "парасольку"

П'ятниця, 15 червня 2007, 15:20

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що Україна могла б узяти участь у створенні спільної європейської системи протиракетної оборони, якби це питання стояло на порядку денному.

Таку думку він озвучив під час зустрічі з українськими журналістами після завершення засідання Комісії Україна-НАТО в Брюселі, повідомляє Ліга з посиланням на прес-служби Міноборони.

"Якщо Європа доросте до того, щоб об'єднати всі системи в одну, і створити одну спільну "парасольку", думаю, що український уряд зробить крок назустріч", - заявив Гриценко.

Він також висловив думку, що якби українська система протиракетної оборони зафіксувала який-небудь неоголошений запуск ракет, спрямованих на дружні держави, то відразу б передала таку інформацію, щоб уникнути загибелі людей.

Говорячи про нинішню ситуацію, що виникла в зв'язку із намірами США розмістити елементи своєї ПРО в Європі, міністр оборони сказав, що "на сьогодні це питання ще не перейшло в практичну площину, і рано давати офіційні оцінки, як з боку військового відомства, так і з боку України в цілому".

У той же час, Гриценко висловив жаль з приводу того, що під час підготовки цього рішення не були проведені необхідні консультації як для країн, де передбачається розмістити елементи ПРО, так і для сусідніх держав.

Також міністр зазначив, що на сьогодні Україна має досить інформації про розміщення елементів системи ПРО в Європі й останню інформацію оборонне відомство України отримало два дні назад і вивчає її.

"У випадку ухвалення рішення про розміщення елементів ПРО в Європі, це рішення має не роз'єднувати Європу, а навпаки - підсилювати довіру в ЄС і в сусідніх країнах, у тому числі в Україні й у Росії", - підкреслив Гриценко.

Як відомо, у даний час США пропонують Польщі та Чехії розмістити на території цих країн елементи американської протиракетної оборони.

У Чехії планується розмістити радари ПРО, у Польщі - ракети-перехоплювачі. Проти такого кроку виступає Росія.

Вашингтон затверджує, що створює систему ПРО для захисту від передбачуваного ракетного нападу з боку держав так званої "вісі зла", до яких США зараховує, зокрема, Північну Корею й Іран.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...