Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога пропонує ворогам опозиції позичати очі в Сірка

П'ятниця, 15 червня 2007, 16:49

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що у п'ятницю було засвідчено неправочинність Верховної Ради V скликання і відкрито шлях до позачергових виборів.

"Офіційним підтвердженням того, що більше третини депутатів ВР V скликання відмовилися від депутатських повноважень, сьогодні було засвідчено факт неправочинності цього складу парламенту і широко відкрито шлях до позачергових парламентських виборів", - цитує слова Балоги прес-служба президента.

Він відзначив, що попри скептичні заяви з коаліційного табору, опозиція чітко дотрималася взятих на себе зобов'язань:

"Тепер усім, хто закидав опозиціонерам їхнє небажання відмовитися від депутатських мандатів, треба позичати в Сірка очей перед тим, як щось говорити обдуреним виборцям. На відміну від більшості, опозиція тримає слово".

Глава секретаріату наголосив, що для виконання указу президента про проведення позачергових виборів до Верховної Ради 30 вересня немає ані найменших перешкод:

"Будь-які намагання поставити під сумнів той факт, що Верховна Рада V скликання відійшла в історію, виглядають як політичні конвульсії. Апеляції до якихось можливих рішень ЦВК абсолютно недоречні ні з правової, ні з моральної точок зору".

"Це лукава спроба вкотре ввести суспільство в оману, надати благородного вигляду заздалегідь програшній справі", - додав він.

Натомість Балога запропонував усім відповідальним політичним силам, які братимуть участь у виборчій кампанії, ще до початку перегонів заявити країні і світові про зобов'язання скасувати депутатську недоторканність.

"Ця середньовічна, аморальна норма повинна бути відкинута. Такий жест доброї волі лише додасть авторитету політикам. Саме це, а не чіпляння за уламки влади, підтвердить їхню готовність працювати на державу, скоротить розрив між солодкими обіцянками і реальністю", – наголосив глава секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування