Ющенко написав Януковичу листа з попередженням

П'ятниця, 15 червня 2007, 17:30

Президент Віктор Ющенко пропонує уряду невідкладно розглянути питання щодо ситуації, яка складеться у сільському господарстві після набрання чинності змін до закону про податок на додану вартість щодо оподаткування сільськогосподарських товаровиробників.

Про це йдеться в листі глави держави до прем'єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба президента.

За умови набрання чинності зазначеного закону, наголошує президент, сільськогосподарські виробники будуть переведені на загальний порядок оподаткування податком на додану вартість і втратять значний обсяг державної підтримки починаючи з 2008 року.

З метою недопущення погіршення фінансового стану сільськогосподарських виробників Ющенко наголошує на необхідності визначити можливі заходи щодо їхньої підтримки.

Також президент надіслав листа прем'єру, у якому звернув увагу на ризики, пов'язані із запровадженням норм закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Ющенко наголошує, що цей закон, прийнятий Верховною Радою 5 квітня 2007 року, спрямований на вдосконалення правових засад організації державного контролю за господарською діяльністю в Україні, тому його прийняття є надзвичайно актуальним для суб'єктів господарювання.

Водночас, підкреслює президент, згаданим законом не враховано визначених іншими законами особливостей регулювання державного нагляду (контролю).

Зокрема, норми закону щодо визначення підстав для проведення контрольних заходів та їх строків не узгоджуються із законами про державну податкову службу, про податок на додану вартість та про оподаткування прибутку підприємств.

Прийнятим законом не передбачено здійснення раптових перевірок, що знівельовує, наприклад, ефективність перевірок санітарно-епідеміологічною службою закладів громадського харчування тощо, також зазначив президент.

"Підписуючи зазначений закон, прошу вивчити ризики, які пов'язані із запровадженням його норм, та за необхідності підготувати зміни і внести їх в установленому порядку на розгляд Верховної Ради", – йдеться у листі глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
Усі новини...