Плющу не "вдобно" забирати в Ющенка листи від народу

П'ятниця, 15 червня 2007, 18:43

Президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору Олександру Медведьку та секретарю РНБО Івану Плющу перевірити інформацію про створення російсько-українського підприємства щодо обробки ядерного палива.

Про це повідомив журналістам секретар РНБО Іван Плющ.

"Президент доручив розглянути інформацію в пресі про міждержавні угоди і інформувати його разом з пропозиціями щодо відповідності їх (угод) чинному законодавству", - заявив він.

Плющ також повідомив, що у четвер у Кіровограді президент отримав листа, в якому висловлювалася стурбованість громадян, "що ж це там знову створює якесь підприємство "Енергоатом".

Водночас Плющ не зміг повністю передати всю суть листа, оскільки "ну не вдобно ж у президента його забирати".

За його словами, частину листа президент озвучив на РНБО. У відповідь на оголошене прем’єр Віктор Янукович за підтримки віце-прем’єра Андрія Клюєва попросив "дати кілька днів на опрацювання норм, які інкримінувалися ПЕК у пресі".

Прем’єр також пообіцяв подати збалансоване рішення Кабміну на підпис президенту, розповів Плющ.

Він також повідомив, що президент оцінив стан національної енергетичної безпеки як дуже низький.

"В чому низькість цього стану? В тому, що ми сидимо на одній трубі по будь-якому виду енергії", - зазначив він.

Тому, на думку Плюща, диверсифікація джерел енергоносіїв є для України "нагальним питанням, незалежно від того, чи любимо ми Росію, чи Росія нас".

***

Як повідомляють джерела УП в уряді, загалом засідання РНБО пройшло "дуже рівно". В продовж засідання прем’єр і президент "активно перешіптувалися", чим викликали задоволення присутніх на засіданні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування