Ющенко зібрався до Брюсселя

Субота, 16 червня 2007, 15:57

Президент Віктор Ющенко 21 червня відвідає з робочим візитом до Брюсселя, де проведе ряд зустрічей з європейськими політиками.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий на брифінгу в суботу в Києві.

Чалий також повідомив, що президент зустрінеться в Брюсселі з верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єром Соланою, главою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом Європейського парламенту Гансом-Гертом Поттерингом.

Ющенко також візьме участь у самміті Європейської народної партії, на яку приїдуть також керівники держав Європейського Союзу. Чалий не виключив, що в ході цього самміту відбудуться і двосторонні зустрічі.

Заступник глави секретаріату також повідомив, що Україна буде головувати в Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) з липня поточного року.

Чалий також повідомив, що друге засідання міждержавної комісії Ющенко-Путін, можливо, відбудеться в третій декаді серпня поточного року.

Крім того, він зазначив, що в 2008 році, можливо, в Україну з візитом приїде президент США Джорж Буш. "Візит президента США Джорджа Буша, відповідно до ранніх домовленостей, визначений на 2008 рік", - сказав він.

За його словами, планується візит Ющенка до Сполучених Штатів. "У нас у розробці робочий візит Віктора Андрійовича до США", - повідомив він.

Чалий також розповів, що в секретаріаті президента йде підготовка до закордонним візитів Ющенка до країн, візити до яких були відкладені раніше.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування