Гриценко врятує від війни 147 українців

Субота, 16 червня 2007, 17:11

Міністерство оборони у тісній взаємодії з міністерством закордонних справ готове у будь-який час здійснити операцію з евакуації українських громадян з Близького Сходу.

"Усі засоби та можливості для цього ми маємо", - заявив міністр оборони Анатолій Гриценко.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, у зв’язку із загостренням ситуації в секторі Газа Палестинської Національної Автономії до посольства України в Ізраїлі звернулися громадяни України, які проживають у даному регіоні, з проханням вивезти їх за межі зони бойових дій.

МЗС звернулося до Міноборони з проханням розглянути можливість виконання спецавіарейсу з України до аеропорту однієї з сусідніх з Ізраїлем країн та назад в Україну для евакуації українських громадян.

Гриценком невідкладно було прийнято рішення задіяти для проведення евакуаційної операції літак Ту -154 Б2 Державного підприємства МО України "Українська авіаційна транспортна кампанія (УАТК)".

В даний час літак знаходиться у повній готовності до вильоту. Він завантажений провіантом, водою і має на борту групу військових медиків.

Як зазначив президент ДП МОУ "УАТК" Віталій Попов, екіпаж цього літака складається з найдосвідченіших льотчиків та має досвід проведення евакуаційних операцій, зокрема з Африканського континенту.

За словами Попова, вже надійшла заявка на евакуацію з Близького сходу 147 чоловік, з яких 103 – діти.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News