Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-спікер заявив, що він не зрадник, і не Кінах №2

Понеділок, 18 червня 2007, 13:10

Якщо громадяни з двох політичних сил вибиратимуть одну, то за такої ситуації виборчий процес не завершиться до 2010 року.

Таку думку висловив голова Народної партії, екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин, повідомляє прес-служба партії.

Литвин вважає, що будуть безкінечні судові позови, вестиметься боротьба за проведення повторних виборів, а це, відповідно, "призведе ще до більшого економічного виснаження нашої держави, погіршення рівня життя людей".

Щоб цього не сталось, вважає екс-спікер, слід добитись оновлення складу парламенту, законодавчо підвищити відповідальність політичних партій за поведінку і діяльність своїх депутатів, за виконання ними своїх передвиборчих зобов'язань.

Коментуючи перспективи участі його політичної сили у дострокових виборах, Литвин зазначив: "Ми розуміємо, що на ці вибори потрібні колосальні кошти".

"Народна Партія не має таких джерел їх накопичення, як ті, що повключали в свої списки олігархів. Ми маємо добитися прихильності виборців максимальною активізацією роз’яснювальної роботи", - пояснив він.

За словами екс-спікера, буде зроблено все можливе і коаліціянтами, і парламентською опозицією, щоб застосувати адмінресурс, а зневірені помаранчевою революцією і обіцянками про "поліпшення життя вже завтра" українці готові продавати свій голос, щоб мати з виборів хоч якийсь зиск – "і це просто страшно".

Литвин піддав критиці проголосовані зміни до виборчого законодавства, завбачивши в цьому одну з можливостей фальшування результатів волевиявлення.

"Може статись так, що 30% населення України раптово захворіє і захоче голосувати вдома, що передбачено новим законодавством", – зазначив він.

"Я вже не той Литвин, який був. У тому, що відбулося на минулих виборах для мене є великий плюс. Я оцінив себе критичніше, ніж усі критики разом узяті", - сказав Литвин.

"Мені надходили пропозиції на які, коли б я погодився, однозначно був би у парламенті. Але ким би я тоді став? Я не зрадив і не зраджу 450 тисяч народників-однопартійців, я не стану Кінахом номер два. Усі шляхи для відступу я для себе відрізав", – додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування