Через 9 днів Мороз попрощається з депутатами

Понеділок, 18 червня 2007, 14:03

Третя сесія Верховної Ради п'ятого скликання буде закрита 27 червня.

Про це повідомив на прес-конференції голова ВР Олександр Мороз, підсумовуючи засідання погоджувальної ради в понеділок.

При цьому спікер зазначив, що у разі потреби депутати прийняли рішення зібратися на позачергову сесію.

Крім того Мороз не виключив, що наступна сесія парламенту може відкритися, починаючи з першого вівторка вересня, для чого депутати цього тижня розглянуть календарний план.

На питання, навіщо збиратися, якщо у вересні вже триватиме передвиборча кампанія, спікер нагадав, що є противником виборів - "оскільки це авантюра".

Але навіть якщо вибори відбудуться, "для чого на даний момент немає законних підстав", зауважив Мороз, то календарний план все одно має бути розглянутий.

Він додав, що на даний момент трудові книжки з парламенту забрали близько 20 депутатів з тих, хто позбавлені повноважень, "хоча їм (решті) ніхто не перешкоджає".

Крім того, Мороз зазначив, що депутатам, які достроково складають свої повноваження, не передбачені будь-які додаткові грошові компенсації при звільненні.

"Відповідно до законодавства, яких-небудь додаткових виплат при складанні повноважень депутатам не передбачено", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів про те, що таких компенсацій передбачено на суму 5 млн. грн.

Відповідаючи на питання про звернення депутатів до Генпрокуратури щодо бездіяльності ЦВК, Мороз сказав, що за його інформацією, таке звернення надійшло до Генпрокуратури минулої п'ятниці.

Як відомо, у понеділок голова регламентного комітету Олександр Єфремов заявив, що питання звернення депутатів до Генпрокуратури щодо бездіяльності ЦВК буде обговорюватися у вівторок на засіданні ради коаліції.

Також спікер наголосив на необхідності висновку ЦВК щодо заміщення депутатів, що були позбавлені повноважень:

"Ми не маємо відповіді сьогодні офіційної від ЦВК відносно того, що їх (депутатів) ніким замінити. І висновки або розмови, які я чую від керівника ЦВК, що вона не працюватиме до початку передвиборчої кампанії, мене ніяк не влаштовують і не влаштовують суспільство".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування