У Ющенка вважають, що з п’ятниці Верховна Рада померла остаточно

Понеділок, 18 червня 2007, 16:27

Верховна Рада "за всіх обставин" втратила повноважність з 15 червня.

Про це заявила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук.

"Уже за всіх політико-правових обставин з 15 червня є підстави вважати Верховну Раду неповноважною", - заявила Ставнійчук.

Вона нагадала, що саме в цей день в парламенті було зачитано останню частину заяв депутатів від опозиції про вихід з фракцій БЮТ та "Наша Україна" і загалом на п’ятницю їхня кількість становила 155.

Ставнійчук також додала, що у Центральної виборчої комісії немає правових можливостей приймати рішення щодо заміщення депутатів, які написали заяви про вихід з фракцій.

"Як на мене, на сьогоднішній день не має правової можливості приймати рішення про заміщення народних депутатів у ЦВК. Але як відомо, ЦВК – це незалежний орган і буде приймати рішення самостійно", - зазначила вона.

Ставнійчук пояснила це тим, що зміни до закону про вибори мають набути чинності за 60 днів з дня їх оприлюднення, а попередні положення закону вже втратили свою чинність.

Вона також додала, що щодо БЮТ рішення ухвалене Печерським судом про скасування "обнулення" списків БЮТ "не набуло законної", і апеляційне оскарження не завершено.

"Тому рішення ЦВК на сьогодні є чинним", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування