Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина ЦВК продовжує битися головою об стіну

Понеділок, 18 червня 2007, 17:22

Чергове засідання Центральної виборчої комісії не відбулося через відсутність кворуму і перенесено на 16.00 21 червня.

Про це заявив член ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє УНІАН.

"У суботу Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення за позовом депутатів блоку "Наша Україна" (депутатів від ПППУ). Це питання (обнулення списків) вимагає рішення в колегіальному режимі, так само як і питання затвердження штатного розкладу секретаріату ЦВК", - зазначив Охендовський.

"Якщо засідання ігноруватимуться і надалі, то кількість питань може бути збільшена до декількох десятків", - додав член ЦВК.

Разом з тим він не уточнив, яке рішення може ухвалити ЦВК щодо обнулення списків: "Я не готовий говорити, це буде позитивне чи негативне рішення, але воно має бути прийняте. Це повноваження лише ЦВК, це вимога закону, на це чекають суспільство, депутати, кандидати в депутати, наступні за чергою".

"Дехто з них вже підготував і направив у ЦВК документи для реєстрації. Потрібно збиратися і ухвалювати рішення", - наголосив Охендовський.

За його словами, у понеділок на порядок денний засідання виносилося єдине питання – про закріплення регіонів за кожним представником ЦВК.

"ЦВК ніколи не чекає на судові рішення. Якби ЦВК чекала рішення суду, то що тоді було б? Зазвичай організацією діяльності ЦВК займається голова комісії. На жаль, поки що не бачимо ніякої роботи", - сказав член ЦВК Олександр Чупахін.

Як відомо, вже декілька днів вісім членів ЦВК вимагають проведення засідання комісії, однак через відсутність кворуму їм не вдається провести його навіть за відсутності голови ЦВК.

15 червня голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що Центрвиборчком не проводитиме засідання з підготовки та організації дострокових виборів до початку виборчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування