Медведько не повинен втручатися в роботу Шаповала

Понеділок, 18 червня 2007, 18:40

Генеральна прокуратура не повинна втручатись в діяльність Центральної виборчої комісії.

Про це в понеділок на прес-конференції заявив представник "Нашої України" Микола Оніщук.

"Чи є повноваження у ГПУ втручатись в діяльність ЦВК? Мені здається, це дуже сумнівна теза. Я переконаний, що ЦВК має сама впорядкувати свою роботу", - сказав Оніщук.

Він додав, що і народні депутати не мають права втручатись в діяльність ЦВК, а тим більше примушувати правоохоронні органи забезпечувати кворум засідання ЦВК.

Депутат нагадав, що змінами до закону про вибори народних депутатів в прикінцевих положеннях визначено, що закон набирає чинності з моменту його опублікування, але вступає в дію лише з початком виборчого процесу.

"Коаліція сама себе перехитрила....Це означає, що цим законом у ЦВК забрали компетенцію до 2 серпня цього року ухвалювати будь-які рішення в частині визнання новобраних народних депутатів чи обнуління списків", вважає Оніщук.

Раніше представник Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що керівництво коаліції 19 червня проведе засідання, на якому буде обговорено питання щодо можливості звернення до Генпрокуратури відносно бездіяльності ЦВК.

Тим часом Мороз пізніше заявив, що звернення народних депутатів до Генпрокуратури з приводу бездіяльності ЦВК було направлено в п’ятницю, 15 червня.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...