Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович дасть спрощені візи тільки після того, як відновить "ланцюг" із Ющенком?

Вівторок, 19 червня 2007, 08:30

Наступний раунд переговорів з підготовки нової угоди Украина-ЄС має відбутися з 2 по 6 липня в Києві.

Про це заявила комісар ЄС з питань зовнішніх відносин Беніта Ферерро-Вальднер у Люксембурзі в понеділок на спільній прес-конференції після засідання Ради Украина-ЄС із питань співробітництва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо створювати широкі можливості для нашого співробітництва", - підкреслила вона, говорячи про триваючу роботу над новою поглибленою угодою Украина-ЄС.

Також представники європейської сторони підкреслили, що вони високо оцінюють підписані в понеділок угоди.

Голова міністерства закордонних справ Німеччини, яка у даний час головує в ЄС, Франк-Вальтер Штайнмайер назвав підписані угоди зі спрощення оформлення віз, про реадмісію та про сталь дуже важливими.

"Це (спрощення візового режиму) створить можливість контакту між простими людьми в Україні та у Європейському Союзі, це - задача політиків - зблизити людей", - зазначив він.

У свою чергу прем'єр-міністр України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання журналістів про час вступу в силу даної угоди після його ратифікації, зокрема, висловив думку, що з цією метою мають бути відновлені "відповідні ланцюги" усіх гілок влади в Україні.

"Як тільки це відбудеться, ми почнемо виконувати наші зобов'язання перед партнерами й українським народом", - підкреслив він.

Водночас, Янукович вважає, що у відносинах з Євросоюзом Україна перейшла "від риторики теоретичної до риторики практичної".

"Ми досить коректно висловили прагнення щодо європейської інтеграції і сподіваємося, що ця угода (нова посилена угода між Україною та ЄС) враховуватиме наше бажання", - цитує Януковича УНІАН.

Як відомо, 18 червня Україна і ЄС підписали угоду про спрощення одержання віз і реадмісію, а також про збільшення квот для України на постачання деяких сталеливарних матеріалів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...