Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко уклав угоду в стилі "ретро"

Вівторок, 19 червня 2007, 09:56

У "Українському Меді Холдинзі" (УМХ) у понеділок повідомили, що договір про передачу "Радіо 5" у їхнє управління буде підписано найближчим часом, пише газета "Комерсант-Україна".

"Його подробиці ми не розголошуємо, однак не виключено, що в контракті буде передбачена можливість пакетного продажу реклами на "Радіо 5" і радіостанціях УМХ", - повідомила прес-секретар УМХ Анастасія Жук із посиланням на керівництво компанії.

Як відомо, УМХ володіє радіостанціями "Європа плюс Україна" і "Авторадіо", а також керує "Дорослим радіо", "М’юзік радіо", "Ретро FM" та "Джем FM".

ТОВ "НБМ-радіо" ("Радіо 5"), засноване в 2005 році, є однією з найбільших радіомереж в Україні (37 частот) і мовить в рамках програмної концепції "Українське радіо". За даними учасників ринку, власником компанії є Петро Порошенко.

Прес-секретар Порошенка Ірина Фриз не змогла прокоментувати інформацію УМХ.

Тим часом, медіагрупа вже приступила до реформування "Радіо 5". З вівторка радіостанція буде використовувати позивні "Радіо 5-Ретро FM".

Власник торговельної марки "Ретро FM", голова правління "Європа плюс Україна" Валентин Резниченко заявив, що вважає угоду між УМХ і "Радіо 5" взаємовигідною.

"Для Петра Порошенка радіо – непрофільний актив, тому з передачею "Радіо 5" у керування УМХ його прибутковість підвищиться. У свою чергу, для УМХ одержання в управління настільки великої радіомережі означає ріст ринкової частки", - вважає він.

Експерти упевнені, що прибутковість радіостанції, що за даними рейтингів TNS не входить і в "двадцятку", при управлінні профільною групою може підвищитися, зокрема, завдяки зміні формату на "ретро".

За словами генпродюсера компанії "Українська радіосистема" Анатолія Євтухова, "близько місяця назад власники оголосили про намір вийти з цього бізнесу і запропонували найбільшим гравцям ринку купити радіостанцію".

"За наявною в мене інформацією, УМХ планував купити 50% "Радіо 5" за 10 млн. дол.", - зазначив Евтухов, тоді як Кочерженко повідомляє, що "за чутками, цей пакет був куплений за 9 млн. дол".

Побічно продаж "Радіо 5" підтверджує і те, що при внесенні змін у ліцензію радіостанції на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в минулу п'ятницю були змінені власники компанії, пише видання.

Раніше 100% частки "НБМ-радіо" належало підприємству з іноземними інвестиціями ТОВ ТРК "НБМ" (Київ). Після внесення змін "НБМ" належить лише 50%, а 24,9% і 25,1% – компанії "Інтегріті Інтернешнл Лімітед" і фізичній особі Уляні Фещук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...